MUĞLA DATÇA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni

2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı Karne Töreni Reşadiye Kazım Yılmaz İlk/Ortaokulu´nda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fedai AKIN ve Şube Müdürümüz Sayın Erdoğan BAŞAR´ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ve akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fedai AKIN´ın konuşmalarıyla başladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fedai AKIN´ın yıl sonu ve LYS mesajı;

2014-2015  Eğitim-Öğretim yılı 12 Haziran 2015 Cuma günü bugün ilçemiz okullarındaki  öğrencimizin karnelerini almasıyla sona erdi ve tatil başladı. Güzel Datça’mızda hizmet vermeye başladığım günden bu yana okullarımızın eğitim öğretim seviyelerini daha üst noktalara taşımanın yollarını ve çarelerini aramaya başladık Datça’daki eğitim sorunlarını tespit etmek ve beyin göçünün önüne geçmek için halkımızdan, velilerimizden, öğrencilerimizden sorunları dinleyip çözüm yollarını hayata geçirmeye başladık. Okullarımızın altyapı eksiklerini kadro ve idareci eksiklerini ilçe çapında giderip eğitim öğretimin imkanlarını çeşitli alanlarda geliştirmeyi hedefledik.
Yıl boyunca ilçemiz okullarında  ana sınıflarından, ilkokul, ortaokul ve  liselerimize, Halk Eğitim Merkezimize kadar her birinde birbirinden güzel çalışmalar yapıldığını gördük. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, sergiler, yarışmalar, geziler ve bilimsel proje yarışmaları ile  eğitimin dört duvar arasında sınırlı olmaması gerektiğini vurguladık. Bunların yanında geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla 3 Ortaokulumuzda 4006 TÜBİTAK Bilim fuarları ve sergileri ile öğrencilerimizin hayranlık bırakan çalışmalarına şahit olduk.
10 Haziran’da gerçekleştirmiş olduğumuz Datça 1 Beyin sporları yarışması ile çağımızın bilek ve kol gücü ile değil, beyin gücü ile aşılması gerektiğini vurguladık ve ilçemiz okullarından seçilen 30 öğrenci ile beyin ve zeka gücünü geliştirmeyi, hızlı düşünmeyi, sayısal ve sözel farklı düşünmeyi hedefleyip,  öğrencilerimizde var olan başarı potansiyellerini  keşfetme ve  yönlendirme imkanı bulduk.

Sevgili Öğrencilerimiz,
Bütün bu çalışmalarımızın ana hedefi sizlersiniz ve tüm çalışmalarda nasıl da başarılı olduğunuzu bizlere gösterdiniz ve şimdi bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı. Kendinizi geliştirecek sosyal,  sportif aktivitelere ve oyuna zaman ayırmalısınız. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı sonu itibari ile İlkokulu bitirip, Ortaokula devam edecek ve Ortaokulu tamamlayıp liselere devam edecek öğrencilerimiz ile Ortaöğretimi tamamlamış  hafta sonu yapılacak LYS ‘ye girecek ve Üniversiteye devam edecek öğrencilerimize Allah yardımcınız olsun diyor, sınavlarda ve okul tercihlerinizde başarılar diliyorum.

       Saygıdeğer Velilerimiz,
Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz. Çocuklarınızdan sevginizi ve ilginizi asla eksik etmeyin.
        Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,
Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması da beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Gelişme ve değişim için unutmayalım ki iyi yetişmiş donanımlı eğitimcilere ihtiyacımız var. Dinlenmeyi bu bakımdan sizler de hak ettiniz. Seminer döneminden sonra sizlere de iyi tatiller dilerim.

Bu duygularla öğretmen ve öğrencilerime iyi tatiller dilerken ilçe genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında özveri ile çalışan başta İlçe Milli Eğitim ekibime, okul müdür ve müdür yardımcılarıma, öğretmenlerime, okul personellerime ve tüm çalışanlarıma  teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
 
                                                                                                                      FEDAİ AKIN
                                                                                                                İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından 1. sınıflara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fedai AKIN, Şube Müdürümüz Sayın Erdoğan BAŞAR ve Okul Müdürü Mahmut KAYALAR tarafından karneleri dağıtılarak tören sonlandırıldı.

Eski Datça Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi No 12/1 DATÇA/MUĞLA - 02527122340

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.